You are here

DMX Dublin: It's all about personalisation

DMX, een initiatief van The Marketing Institute, brengt Ierlands (en daarbuiten) senior-level marketeers en verschillende expert sprekers op 1 dag samen met keynotes, presentaties en netwerken. We werden ontvangen op het grootse Aviva Stadium in Dublin.

Die dag heb ik veel presentaties over strategieën en kijkjes in de keuken bij de beste van de wereld met grote namen als YouTube, Twitter, Hubspot bijgewoond. De dag was ingedeeld in 4 thema’s:

 • Cool Stuff
 • Digital innovation
 • Digital reinvention
 • Customer Experience

Maar uiteindelijk heb ik niets van het onderdeel ‘Cool stuff’ bijgewoond, daar het andere in mijn ogen veel cooler was:). Een dag vol inspiratie waar ik jullie een klein beetje meer over wil vertellen. Ik licht een paar toppers uit met verwijzingen naar de decks zodat je eventueel altijd zelf eens kan verder kijken!

Not One Size Fits all

Na een heerlijk verzorgd ontbijt begon de dag met een gezamenlijke sessie van Mike Volpe (Hubspot). De toon van de dag werd door zijn inspirerende sessie over inbound marketing meteen gezet! Volgens hem (en ons!): A love story.

Hij vertelt ons een groot probleem van nu: wij als marketeers doen dingen die niet (zo) lovable zijn. Onze klanten denken niet: ‘Ik wil vandaag een advertentie zien!’ maar wat zeggen wij? ‘Laten we vandaag eens een advertentie maken’. Waarom doen we dit dan toch? Omdat de combinatie werkt en resulteert in conversies, branding,… dat zien we namelijk dagelijks terug in onze data. Het punt is de perfecte mix tussen traditionele en inbound marketing. Kortom: don’t interupt people, be what they want.

Mike liet ons verder nog verschillende strategieën zien die je kunt toepassen als bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het beschikbaar stellen van:

 • Free tools: Marketing grader by Hubspot, Solarwinds
 • Freemium tools: Free test, pay later: Dropbox, Survey Monkey (Adoption before revenue)
 • Content: blogs, foto’s, infographics, video’s,…

Bekijk hier het deck van Mike Volpe.

Have Fun, Be Human

Na een knallende start is het tijd voor mijn eerste keuze sessie van Matt Candy (IBM). Ook hij knalt direct in huis met wat later het onderwerp van de dag blijkt te worden en komt met de quote ‘76% of consumers today expect organisations to understand their individual needs’. Hij laat ons zien hoe je door middel van beleving groei kan creëren en hoe ze daar bij IBM naar kijken. Zo zet je volgens IBM vooral in op:

 1. Design for human experience
 2. Influencers
 3. Physical experiences mixed with digital experciences: build online cars in 3D (land Rover)
 4. Create experiences for moments that matter (#Wimbledon,…)

Maar het kan ook niet anders dan dat ook Matt toegeeft dat alles neerkomt op (big) data, want zonder data ben je nergens.

Let make a movie’s

Gezien Youtube hot is ben ik benieuwd naar het verhaal van Ruth McEntee (head of display @Youtube). Omdat het platform dit jaar 10 jaar bestaat geeft ze ons een top 10 framework mee. Niet geheel vernieuwend maar toch leuk en handig voor velen!

 1. Discoverable: pas je strategie aan op je gedrag. Er zijn mensen die zoeken én mensen die browsen
 2. Target, leer en herhaal!
 3. Shareable: haal voordeel uit verdiende data (uit het verleden)
 4. Organised: gebruik je tags, pas je thumbnails aan, optimaliseer!
 5. Authentic: richting merk en platform
 6. Consistent: richting merk en platform
 7. Measured: zet de juiste KPI’s, doelen, conversies,…
 8. Sustainability: denk verder dan je campagne
 9. Collaborative: bouw relaties en ga een dialoog aan
 10. Conversational: bouw relaties en ga een dialoog aan

Bekijk hier het deck van Ruth McEntee.

Old versus New

Na Youtube zit ik klaar voor Beatrice Whelan (Sage) die ons een oude en nieuwe benadering laat zien als het gaat om content marketing.

Old New
1. Content is King 1. Get on with it!
2. Obsessie met social media 2. Content in alle delen van de funnel geïntegreerd evenals geïntegreerde content strategie
3. Obsessie met social onderwerpen 3. Social en marketing geïntegreerd
4. Herhaaldelijke en duplicate content 4. Orginaliteit met impact wint het
5. Wat wij willen 5. Data gedreven

Natuurlijk houd je hierbij altijd je missie en doelen in je achterhoofd. Insights van je customers verkrijg je door kwalitatieve surveys op te zetten, social monitorging, google analytics,…

Bekijk hier de presentatie van Beatrice Whelan.

Let’s get personal

Jamie Brighton van Adobe vertelt me meer over personalisatie binnen Adobe richting (potentiele) klanten. Een kijkje in de wereld van Adobe pakketten en de bijbehorende funnel van een student die Photoshop wilt aanschaffen. Al snel wordt duidelijk dat elke fase van de customer journey een andere boodschap bevat en uitstraalt en alles inspeelt op Awareness, consideration,…. Tot uiteindelijk de student zichzelf identificeert met Adobe en overgaat tot aanschaf. Uiteraard eindigt de rit daar niet, en begint een traject aan up-sells en cross selling door middel van emailmarketing, reminders, upgrades… en so on!

Bekijk hier het deck van Jamie Brighton.

Best of Dublin

Na mijn lunch was het om half 3 tijd voor Keith McCormack, CEO van 98fm. Zoals de naam wel zegt, een radiostation. ‘It’s all about content, stupid!’ was de titel en termen als influencers, story telling, user generated content en vooral brand positioning kwamen aan bod.

Hoe 98fm zelf te werk gaat? Ze gebruiken Whatsapp als communicatiemiddel (meer connecties, meer en sneller engagement,..) en zetten hun eigen content platforms op. Zo bedachten ze de ‘Best of Dublin awards’, wat een gigantische hit werd.

#MomentsMatter

Mijn laatste keuze ging uit naar Dennis Bree (Twitter), een inspirerende sessie genaamd #MomentsMatter met toffe voorbeelden van grote namen die de context begrijpen van hun conversaties. Denk aan Nike en Budweiser bijvoorbeeld. Als voorbeeld kregen we de campagne te zien van Budweiser #FriendsAreWaiting (drive safely, no alcohol), wat een gigantische hit werd met inmiddels ruim 22 miljoen views(!) op social media.

Voorbeelden als #TheDress en #AlexFromTarget werden aangehaald als virale fenomenen en boden ons inspiratie genoeg om aan de slag te gaan. Na deze sessie zat mijn hoofd dan inmiddels ook bomvol ideeën. Tijd voor de afsluiter van de dag!

Bekijk hier de presentatie van Dennis Bree.

Back to the Future

Het is inmiddels 16.00 uur en de laatste (gezamenlijke) sessie van John Straw (Idisrupted) stond op het programma. Een leuke afsluiter puur gericht op de toekomst: discover how to have a job in 10 years. Zaken als targeting op context in plaats van demografie worden hotter en hotter, evenals vragen stellen aan je zoekmachine, robots die als journalist te werk gaan, 3D printing (huizen, auto’s, kleding), virtual reality and so on…

Maar naast al die technologieen is de clue van zijn verhaal (nu nog!) wel dat enkel wij, mensen en/of marketeers, creatief en zorgzaam kunnen zijn. Dat zijn gelukkig nog steeds de belangrijkste peilers als we denken aan marketing op de individu. En dat is op dit moment dan ook hetgene waar we veel mee bezig zijn J.

Bekijk hier de presentatie van John Straw.

Personalisatie is de heilige graal

Het is me wel duidelijk geworden, personalisatie is waar het om draait bij DMX in Dublin dit jaar. Ik heb veel geleerd van mijn dag in Dublin en ga naar huis met een bak vol inspiratie voor mijn eigen klanten.

Add new comment

You must have Javascript enabled to use this form.

Contact us